Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-03@13:34:09 GMT

تولید محتوا فرهنگی و تربیتی برای جلسات قرآنی خانگی

تاریخ انتشار: ۱۴ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۵۹۵۱۷۷

تولید محتوا فرهنگی و تربیتی برای جلسات قرآنی خانگی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی و امور بین‌الملل معاونت پرورشی و فرهنگی، میکائیل باقری، مدیرکل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش در جلسه مجازی با مسئولان جامعه فرهنگی قرآنی عصر وابسته به بنیاد خاتم الاوصیاء (عج) گفت: در ابتدای شیوع ویروس کرونا شاهد تعطیلی مدارس، فعالیت‌های گروهی و جلسات قرآنی خانگی بودیم و همواره یکی از دغدغه‌های ما این بود که دانش‌آموزان بتوانند در درون خانواده و با اعضای خانواده خود حداقل یک جلسه قرآن خانگی راه‌اندازی کنند البته همانطور که می‌دانید از گذشته و قدیم‌الایام، جلسات قرآن خانگی مرسوم بوده و بسیار پررونق و باشکوه برگزار می‌شده است و اساساً به صورت مردمی و چرخشی در منازل اقشار مختلف جامعه بین فامیل، همسایه‌ها، همکاران و غیره برگزار می‌شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد: اما آنچه امروز با توجه به شیوع ویروس کرونا مد نظر اداره‌کل قرآن، عترت و نماز هست، اینست که اعضای خانواده، هر کدام به صورت هفتگی یا شبانه دور هم جمع شوند و دقایقی را به تلاوت قرآن اختصاص دهند و با توجه به اینکه این فعالیت، کاری بدیع و نو است و کمتر در گذشته به آن پرداخته شده و خانواده‌هایی که دانش‌آموز یا فرهنگی در بین خود دارند، نیاز به آموزش در این زمینه دارند، باید بتوانیم آنها را توانمند کنیم و آموزش‌هایی را به آنها دهیم تا نحوه جلسه‌داری بیاموزند و محتوای مناسب برای جلسات خود داشته باشند تا این جلسات صرف یک جلسه تلاوت قرآن نباشد بلکه در این جلسات معارف دینی، احکام و مسائل تربیتی نیز مطرح شود.

تولید محتوا فرهنگی و تربیتی برای جلسات قرآنی خانگی

مدیرکل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: بنابر این در این زمینه نیاز به تولید محتوا داریم و از آنجایی که ما در آموزش و پرورش قرار نیست، همه کارها را خودمان انجام دهیم و ادعایی هم در این زمینه نداریم که باید همه کارها را خودمان انجام دهیم، نیاز داریم با دستگاه‌های همسو و هم هدف تعامل کنیم و از تولیدات و برنامه‌های آنها استفاده کنیم.

باقری ادامه داد: به همین جهت جامعه فرهنگی قرآنی عصر که سال‌ها است در این زمینه فعالیت می‌کند و جلسات قرآن خانگی را به سبک و سیاق قدیم پیگیری می‌کند و اخیراً و همزمان شیوع ویروس کرونا تولیدات الکترونیکی مفیدی نیز دراین رابطه داشتند، می‌توانند در این زمینه به ما کمک کند، لذا ما در این جلسه راهکارهای تعامل و تفاهم را بررسی می‌کنیم تا بتوانیم جلسات خانگی قرآنی را با مشارکت فرهنگیان و دانش‌آموزان گسترش دهیم و به یاری خداوند در اکثر خانه‌ها شاهد این جلسات خانگی باشیم و از تولیدات محتوای این عزیزان استفاده کنیم تا بتوانیم این جلسات را تقویت کنیم.

وی یادآور شد: مبحث دیگری که از نظر اداری و اخلاقی باید به آن توجه ویژه داشته باشیم، این است که بتوانیم فعالیت‌های قرآن، عترت و نماز را در مناطق محروم تقویت کنیم. با توجه به جلساتی که با این افراد در جامعه فرهنگی قرآنی عصر داشتیم، آنها نیز تکالیفی نسبت به این قضیه دارند و از آنجا که مراکز دارالقرآن وزارت آموزش و پرورش در دورترین مناطق کشور شعبه و پایگاه دارند و مشغول ارائه فعالیت‌های متنوع قرآنی هستند باید به امر تقویت فعالیت‌های دارالقرآن‌ها بپردازیم و از ظرفیت‌های مختلف برای تقویت فعالیت‌های قرآن، عترت و نماز مناطق محروم بهره‌مند شویم.

مشارکت در طرح نخبه‌پروری قرآنی «اسوه»

باقری گفت: بحث دیگر موضوع نخبه‌پروری است. همانطور که می‌دانید طرح «اسوه» سالیان سال در حال انجام است و دانش‌آموزان نخبه‌ای که از فرآیند مسابقات قرآن، عترت و نماز در مراحل مختلف مدرسه، منطقه، استان و کشور خارج می‌شوند و به عنوان گل‌های سر سبد این فرآیند انتخاب می‌شوند، مورد توجه این طرح قرار می‌گیرند و با کمک جامعه فرهنگی قرآنی عصر و شورای عالی قرآن به منظور تربیت تمام ساحتی این عزیزان اقداماتی صورت می‌گیرد و توانمندی‌های آنها را ارتقا می‌یابد تا در آینده از توانمندی‌های آنها در جاهای مختلف استفاده شود.

وی گفت: قطعاً خروجی مسابقات کشوری ما می‌توانند، سبد آنها را پر کند و در انتخاب قاریان و حافظان دستشان پر باشد و بتوانند آنها را انتخاب کنند، بنابراین امیدواریم طی جلسات آینده در این سه مورد به یک جمع‌بندی برسیم و بتوانیم یک تفاهم‌نامه منعقد کنیم و از ظرفیت‌های طرفین در زمینه‌های مختلف استفاده مطلوب کنیم.

در ادامه جلسه حجت‌الاسلام سیدمصطفی حسینی، مسئول جامعه فرهنگی قرآنی عصر وابسته به بنیاد خاتم‌الاوصیاء (عج) گفت: جامعه فرهنگی قرآنی عصر به عنوان یکی از مجموعه‌های قرآنی مردم‌نهاد و به عنوان شاخه مردمی جبهه فرهنگی انقلاب مسئولیت تقویت شبکه قرآنی و تحکیم جبهه مردمی انقلاب در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران را برعهده دارد و بر همین اساس یکی از موضوعاتی که در این مجموعه دنبال می‌شود، موضوع تعامل هم‌افزایی و همکاری با مجموعه‌های قرآنی در کشور است.

وی تصریح کرد: وزارت آموزش و پرورش به عنوان یک نهاد فرهنگی و آموزشی کلان و بی‌بدیل در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، فعالیت‌های بسیار مبارکی را در عرصه‌های مختلف فرهنگی و قرآنی داشته است و از گذشته همکاری و تفاهم‌نامه‌های متعددی بین آموزش و پرورش و مجموعه‌های مردمی و دیگر نهادهای قرآنی برقرار بوده است. در همین راستا اداره‌کل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش و جامعه فرهنگی قرآنی عصر از چندی قبل برای گسترش همکاری‌ها و تعامل‌ها، جلساتی را برگزار کردند و با توجه به تمرکز جامعه فرهنگی قرآنی عصر بر روی برخی کارهای ویژه قرآنی از جمله مشارکت در پویش جلسات خانگی قرآن، مشارکت در طرح نخبه پروری قرآنی «اسوه» و مشارکت در توسعه فعالیت‌های قرآنی مناطق محروم، تولیدات محتوایی داشته است، قرار شد در این ارتباط با موضوعات تعامل و تفاهم‌نامه‌ای برقرار شود که پس از رسیدن به یک مفاهمه مشترک به زودی در این زمینه یک تفاهم نامه منعقد خواهد شد.

کد خبر 5343212

منبع: مهر

کلیدواژه: قران طرح اسوه وزارت آموزش و پرورش باقری قرآن شورای عالی قرآن فعالیت های قرآنی قرآن فعالیت های قرآنی قرآن کریم انقلاب اسلامی ایران سازمان تبلیغات اسلامی امام خمینی مسجد اسرائیل شورای عالی قرآن معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی امام روستا بنیاد هدایت علامه حسن زاده آملی شورای عالی انقلاب فرهنگی جامعه فرهنگی قرآنی عصر وزارت آموزش و پرورش عترت و نماز جلسات قرآن تفاهم نامه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۹۵۱۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نیمی از مدارس مربی پرورشی ندارند

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام محمدحسین پورثانی معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش، با حضور در برنامه جهان آرا که همزمان با سالروز شهادت استاد شهید مرتضی مطهری (ره) و روز گرامیداشت مقام عالی معلم از شبکه افق پخش شد، ضمن تبریک روز معلم به تمام معلمان سراسر کشور گفت: با پیروزی انقلاب اسلامی، شهیدان رجایی و باهنر نهال امور تربیتی را در آموزش و پرورش کاشتند سال‌ها بعد معاونت پرورشی و فرهنگی به طور رسمی در ساختار آموزش و پرورش شکل گرفت این ساختار تا سال ۱۳۸۰ مستقر بود تا اینکه معاونت پرورشی و فرهنگی منحل و ساختار سازمان دانش آموزی جایگزین شد.

وی افزود: در سال ۱۳۸۵ قانون احیای معاونت پرورشی و تربیت بدنی نگاشته می‌شود و این معاونت بر می‌گردد در این سال‌ها و ۱۸ سال بعد از احیای معاونت پرورشی و فرهنگی مقام معظم رهبری نکات مهمی را در حوزه پرورشی اشاره و عدم رضایت خودشان را از وضعیت پرورشی در آموزش و پرورش اعلام کردند.

پورثانی ادامه داد: امروز نیز مقام معظم رهبری نکات دقیقی را در دیدار با معلمان فرمودند چرا که معاونت پرورشی و فرهنگی در دولت جدید یکی از اساسی‌ترین و مهم‌ترین معاونت‌های آموزش و پرورش است و در بین همکاران معاونت تربیتی شناخته می‌شود.

وی اظهار کرد: برنامه ریزان سند تحول بنیادین، آموزش و پرورش را به عنوان وزارت تربیت رسمی پیشنهاد کرده بودند در سند تحول بنیادین کلمه آموزش و پرورش پیدا نمی‌شود و تمام کلمات به تربیت ختم می‌شود.

معاون وزیر آموزش و پرورش گفت: سند تحول بنیادین با توجه به مبانی دینی و تربیتی نگاشته شده است اما با تحقق آن فاصله داریم در صورتی که همکاران در مدارس تلاش می‌کنند که تربیت محقق شود.

دولت قبل پیگیر سند ۲۰۳۰ بود، مسیر این دولت سند تحول است

وی ادامه داد: در دولت قبل سند ۲۰۳۰ بررسی شد تا در آموزش و پرورش نهادینه شود اما در دولت سیزدهم اتفاقات خوبی افتاد که راه و حرکت ما در مسیر باشد؛ در شورای عالی انقلاب فرهنگی نقشه راه سند مطرح شده که مطالبه چندین ساله مقام معظم رهبری نیز بوده است با تصویب سند پرورشی و نقشه راه معتقدیم مسیر تربیت مشخص می‌شود.

پورثانی درباره آسیب به موضوع تربیت با تعدد مدارس گفت: عدالت آموزشی با تنوع مدارس سازگار نیست؛ ماده واحده ای در شورای عالی انقلاب فرهنگی در حال بررسی است تا کاهش تنوع مدارس در نظام آموزش و پرورش شکل بگیرد با تصویب این امر، مسیر بهتری در پیش خواهیم گرفت.

وی درباره برنامه ریزی آموزش و پرورش برای تربیت نیروی مؤثر تربیتی گفت: معتقدیم در جایی که ساختمان مدرسه فرسوده است می‌توان درس خواند محتوا اگر صد در صدی نبود می‌توان درس خواند اما اگر معلم تراز نباشد نمی‌توان درس خواند.

جذب ۱۵ هزار معلم پرورشی پس از ۱۵ سال

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت اامآموزش و پرورش افزود: طی سال‌های اخیر جذب نیروی پرورشی در آموزش و پرورش نداشتیم روز جمعه ۱۴ اردیبهشت آزمون استخدامی جذب ۱۵ هزار مربی پرورشی بعد از ۱۵ سال برگزار می‌شود چراکه ۵۰ درصد مدارس مربی پرورشی ندارند.

وی تاکید کرد که کیفیت استخدام نیز مهم است در سال‌هایی قریب به ۳۰۰ هزار نیروی انسانی وارد آموزش و پرورش می‌کردیم که از مبادی تربیت معلم نبوده اند لذا در سال گذشته کانون‌های ارزیابی در کشور مستقر شدند این کانون‌ها ابزارهایی دارند تا معلمان را ارزیابی کنند تا اگر نیرویی توانمند بود وارد آموزش و پرورش شود.

پورثانی اشاره کرد: ارتقای وضعیت معلمان نکته بعدی است نظام رتبه بندی معلمان برای این موضوع پیاده شد که تلاش و کار علمی همکاران دیده شود.

وی با تاکید بر اینکه جوشش درونی مربی تربیتی مهم است گفت: در بحث ارزشیابی همکاران باید نسبت به فعالیت همکار امتیاز ویژه دهیم تکلیف برنامه هفتم دادن کارنامه رشدی تربیتی در کنار کارنامه تحصیلی به دانش آموزان است.

شاخص‌های تربیتی در رتبه بندی معلمان لحاظ می‌شود

پورثانی اضافه کرد: در نظام ارزیابی شاخص‌هایی تعیین کرده ایم و به مربیان امتیاز می‌دهیم همچنین منزلت و ارزش به کار معلمی که کار تربیتی می‌کند مدنظر است.

وی اظهار کرد: نظام ارزشیابی در آموزش و پرورش در حال اجراست اما ورود شاخص‌های تربیتی تغییر کرده است امروزه یک معلم برای ارتقای رتبه باید شاخص‌هایی را بگذراند.

پورثانی از افزایش برگزاری اردوی دانش آموزی خبر داد و گفت: گفتمان سازی و انتظار عمومی از آموزش و پرورش مطالبه امروز مقام معظم رهبری است تا کار تربیتی جدی در مدارس صورت بگیرد.

کد خبر 6094767 علی قدمی

دیگر خبرها

  • حضور قاریان ایرانی در نمایشگاه کابل جلوه‌ای از همدلی دو ملت
  • سابقه دیرینه دارالقرآن الکریم حرم رضوی در زمینه ترویج قرآن کریم
  • دارالقرآن الکریم حرم مطهر رضوی، منادی قرآن و معارف اهل بیت(ع)
  • گشایش بزرگترین نمایشگاه ملی قرآن کریم در افغانستان
  • ضرورت توجه جدی به مسائل تربیتی و پرورشی در آموزش‌وپرورش
  • نیمی از مدارس مربی پرورشی ندارند
  • در زندگی قرآنی، گمراهی راه ندارد
  • پوستر طرح تربیتی «هزار مشعل» رونمایی شد
  • گزارش صداوسیما درباره نکوهش قرآنی ذخیره طلا و دلار در خانه که دوباره وایرال شد + فیلم | به جای احتکار خانگی طلا و ارز چه کنیم؟
  • شرکت دو میلیون و ۶۰۰ هزار دانش‌آموز در مسابقات قرآنی